I desember 2013 innledet latviske Air Baltic og det Abu Dhabi-baserte flyselskapet Etihad en felles rute mellom Riga og Abu Dhabi. Samtidig ble det innledet et codeshare-samarbeid mellom Riga og mange destinasjoner i Skandinavia og Nord-Europa som København, Oslo, Stockholm, Helsinki, Bergen, Billund og Turku. I motsatt ende ble det innført codeshare fra Abu Dhabi til en rekke destinasjoner i Asia og Midt -Østen som Singapore, Bangkok og Kairo.

Nå annonseres det at Lufthansa og Etihad utvider sitt codeshare-samarbeide ytterligere. Denne gangen om fly fra Amsterdam, Brussel, Frankfurt, München og Zürich til Abu Dhabi og Riga. Alle disse flygningene vil ha både EY flynummer og BT flynummer og kan benyttes av begge flyseskapenes flybilletter.

Etihad har blitt kjent for å ekspandere ved å kjøpe seg inn i eksisterende flyselskaper og samtidig bygge sin egen allianse med et nettverk av flyselskaper som kobles til Etihad. I Europa finnes det for eksempel et samarbeid med Air Berlin. Nylig ble det sveitsisk regionale flyselskapet Darwin til Etihad Regional, og i løpet av høsten vil Etihad ta over en betydelig del av Air Serbia.

Spørsmålet er om Air Baltic er neste. Etihad mangler fortsatt en partner med god dekning i Nord-Europa. I dag er det stort sett Air France, KLM og Air Berlin som brukes til å mate trafikk inn Etihad sitt nettverk.