AccorHotels luksushotellkjede Raffles Hotels & Resorts har inngått et historisk partnerskap med Hinduja-gruppen og Obrascon Huarte Lain Desarrollos (OHLD) om å forvandle det legendariske «Old War Office» i Londons Whitehall til et av de mest unike hotellene i London. Hotellet skal åpne innen tre år.

Det første Raffles-hotellet åpnet i 1887 i Singapore, og var oppkalt etter den britiske statsmannen og grunnleggeren av Singapore, Sir Thomas Stamford Raffles. Hotellet i London skal tilby 125 rom og suiter samt 88 leiligheter, restauranter og andre bekvemmeligheter.

«Old War Office» med sine 1100 rom fordelt over sju etasjer stod klart i 1906. Her hadde mange av Storbritannias viktigste og mest innflytelsesrike politiske og militære ledere på 1900-tallet sine kontorer, inkludert Sir Winston Churchill, David Lloyd George, Lord Kitchener og T.E. Lawrence. Det var her den britiske etterretningstjenesten hadde sin egen, mer diskrete inngang. Bygningen, som ligger i Whitehall nær 10 Downing Street, Houses of Parliament og Westminster Abbey, ble kjøpt i desember 2014 av Hinduja Group og OHLD.

– Jeg er svært glad for denne langsiktige forvaltningsavtalen med Hinduja Group og OHLD. Dette er begynnelsen på et viktig partnerskap for Raffles Hotels & Resorts og vil være en ny og viktig milepæl for London. Dette er et strategisk tilskudd til selskapets luksusportefølje. Vi er fortsatt opptatt av å gi gjestene enestående service og opplevelser, sier Sébastien Bazin, styreformann og konsernsjef i AccorHotels.