En ferie i Sverige må ikke undervurderes. Det finnes en rekke perler som er vel verdt et besøk. Vi har tittet på en del av dem som finnes i midtre Sverige. 

Sigtuna, Sveriges eldste bevarte by, ble grunnlagt i år 970 av Erik Segersäll. Her finnes både by og landsby, og den gamle historien synes godt. I byens hovedgate finnes en rekke spor etter «gamle dager». Befinner du deg i gaten, kan du nyte synet av pittoreske trehus, restauranter og hyggelige kafeer. Den gamle historien synes godt, og byen er vel verdt et besøk.

Fyrisån vid Kvarnfallet och Uppsala domkyrka.

Foto: Destination Sigtuna

Se våre beste hotell i Sigtuna her

Västerås

Med sin beliggenhet rett inntil innsjøen Mälarene er byen perfekt på sommeren. Her finnes en rekke utendørsaktiviteter slik som bademuligheter, kjøre vannski eller ta en rolig båttur. Restaurant og kaféutvalget er bredt. Västerås har de typiske turistattraksjonene, slik som gamle katedraler, nordiske ruiner og lignende.

Vasteras_Svartan_130801-320_Pia-Nordlander

Foto: VisitVasteras

Se våre beste hotell i Västerås her

Trosa

Selv om Trosa er en svært liten by, har den mye å by på. Vi anbefaler et besøk på Tullgarns slott, en tur i skjærgården eller en hyggelig gåtur langs Sörmlands leden. Langs kanalen finnes en rekke vakre trehus og hyggelige butikker, restauranter og caféer.

trosa7

Foto: Trosa

Se våre beste hotell i Trosa her

Mårbacka Herrgård Östra Ämtervik, Värmland.

Hva med å besøke den kjente forfatteren Selma Lagerlöfs barndomshjem? Gården er vel bevart og absolutt verdt et besøk. Minnesgården sørger for guidede turer, og byr på en ny utstilling Selma hver sommer. Det finnes også en café, butikk og Selmas vakre hage.

upplevelser_marbacka

Se våre beste hotell i Värmland

Uppsala

Dette er en by som ofte glemmes av turister. For de historieinteresserte finnes blant annet Skandinavias største kirke og Uppsala slott. Verdsetter man moderne arkitektur og uteområder finnes også den vake Linnéträdgården og den Botaniske hagen samt Uppsala Konsert & Kongress. Restaurangutvalget er bra, med 16 kroer på White Guide’s liste.

marbacka

Foto: Anders Tukler

Se våre beste hotell i Uppsala her

Har vi glemt noe på vår liste? Kommenter gjerne i vår kommentarfelt.