Qatar Airways skal det neste drøye året ekspandere sitt rutenett. 14 nye destinasjoner er planlagt til fire kontinenter.

Vi er stolte over å være en global aktør og kunne tilby våre kunder smidige og bekvemme forbindelser slik at vi blir dere foretrukne reisevalg. Vår enye destinasjoner er steder våre kunder ønsker å reise til. Vi ser frem i mot å ekspandere, sier Qatars toppsjef Akbar Al Baker.

Nye destinasjoner i Asia og Stillehavsområdet:
Qatar Airways starter 3.desember med daglige flygninger til Auckland som blir verdens lengste flygning. Den skal trafikkeres med en Boeing 777 og blir i følge en pressemelding den hurtigste forbindelsen fra Norden til New Zealand.
I desember innvies ruten mellom Doha og Chiang Mai (Thailand) med tre flygninger i uken, samt ruten til Krabi med fire avganger ukentlig fra og med 6.desember. Dessuten opptas igjen den dagklige ruten til Seychellene fra 12.desember.

Nye destinasjoner i Afrika:
Fra og med 28 september introduseres fire ukentlige flygninger fra Doha til Windhoek (Namibia). En ny rute mellom Doha og Douala (Kamerun) samt Doha og Libreville (Gabon) innvies i januar 2017 med tre ukentlige flygninger. Fra sommeren 2017introduseres en direkterute 3 ganger i uken fra Doha til Lusaka (Zambia). En ny rute Marrakech (Marocko) startes i juli med tre avganger i uken fra Doha.

Nye destinasjoner i Europa:

Qatar Airways ekspanderer også i Norden, med en ny rute til
Helsinki. Fra og med 10 oktober 2016 blir det daglige avgange rmellom den finske hovedstaden og Doha med en Airbus A320.

I Europa blir Pisa den fjerde destinasjonen i Italia, som starter opp i august. Qatar Airways begynner også flygninger til Sarajevo i Bosnia med tre avganger i uken i september og tre avgangar i uken til Skopje Makedonia i oktober. Neste sommer gjenåpnes også ruten til Nice i Frankrike med fem flygninger hver uke.

Qatar Airways har nylig begynt med flygninger til Los Angeles, Ras Al Khaimah (Forente Arabiske Emirater) og Sydney. Nye ruter åpner også til Boston 16 mars, Birmingham 30 mars, Adelaide den 2 mai, Jerevan (Armenia) den 15 mai og Atlanta i USA 1.juni.